Instructiuni utilizare

 Instructiuni de utilizare a pietrelor vulcanice

1. La prima utilizare curățați placa cu un burete umed
2. La prima utilizare se unge piatra cu cateva picaturi de ulei de masline care se intind cu o laveta moale/servetel. Se asteapta 30 min inainte de a se utiliza.
3. La inceputul procesului de incalzire a pietrei, piatra se pune la foc mic, 4-5 minute, pentru o incalzire lenta, apoi se poate mari flacara.
4. Evitati “socurile termice”. Nu stropiti piatra calda cu apa rece, nu puneti produse reci/congelate pe piatra calda, evitati picaturi de lichide reci pe piatra incinsa, nu incalziti piatra brusc daca aceasta a stat in frig.

5. Nu se recomanda folosirea arzatoarelor circulare – cu exceptia celor de la aragaz cand se folosesc difuzoare flacara –  pentru incalzirea pietrelor vulcanice, deoarece acestea se pot crapa .

6. Nu se permite incalzirea pietrelor vulcanice pe plite cu inductie sau cu sticla securizata .

ATENTIE !

– Piatra incalzita se va manipula exclusiv cu manusi termice sau ustensile care sa nu permita atingerea directa a pietrei cu mainile sau alte parti ale corpului.                                                         

– Suportii de inox, daca exista, nu se vor pune pe foc/aragaz.

IMPORTANT !
• Pentru plăcile cu dimensiuni mai mari de 50x40cm, sprijiniti piatra pe un cadru sau un suport adecvat, pentru ca aceasta sa nu se rupa in doua datorita propriei greutati.
• In cazul incalzirii pietrei pe flacara de la aragaz sau pe alta sursa cu flacara concentrata, daca distanta intre flacara si piatra este mai mica de 5 cm, se foloseste o paleta/sita difuzoare 
• Pentru plăci cu dimensiuni de peste 40×30 cm, este recomandabil ca flacara sa fie uniform distribuita pe piatra, sa se evite ca sursa de caldura sa fie concentrata doar intr-o singura zona.
• Nu puneti niciodata pietrele fierbinti pe vesela din ceramica, sticla sau cristal, lemn
Curatarea pietrei
Pentru a curăța placa, dupa folosire, nu folositi niciodata detergent – cu exceptia pietrelor vulcanice ceramizate, așteptați să se răcească cat sa o puteti atinge, se lasa in apa calda/jet apa calda cca 15 min si apoi se freaca cu o perie de sarma sau un spalator de vase de sarma inox. Pentru eliminarea resturilor alimentare se poate folosi si o spatula metalica. De asemenea, se poate freca piatra cu zeama de la o jumatate de lamiae sau otet, in acest fel eliminandu-se si eventualele mirosuri de la preparatul anterior.

ANPC

Comentariile sunt închise.